NĚMECKÝ PINČ -GERMAN PINSCHER

Po dlouhé nepřítomnosti.. o CC v Bělči

07.02.2011 15:20

Zdravím všechny, nejen Guní, příznivce a zároveň se velmi omlouvám dlouhou nepřítomnost. S novým členem smečky Otíkem a především naším stále aktivnějším synkem mi nějak nezbývalo času na zbyt, ani na web :) Navíc jsem se dozvěděla, že čekáme další mimčo s termínem v červenci. Sláva a hurá, to bude tedy u nás opravdu veselo :D

 

A co zatím všechno stalo? Úspěšně jsme absolvovali Hradecký canicross. Byl to náš první a zároveň zase na rok poslední skutečný závod. Bříško už mi pěkně roste a s Gunem tak běhá místo mne muž.. a to tedy na žádné velké závody nevidím :) Nicméně jsem moc ráda, že spolu běhají! Pes si to skutečně zamiloval a když jsme byli v Bělči předposlední, budili jsme zaslouženou pozornost. Nejčastěji jsem slýchala: "Jé, ten je ale malinký!" :))) A skutečně proti éespéčkům (evropským saňovým psům), kteří tvořili v naší kategorii značný podíl startujících, jsme se poněkud ztráceli. Moderátor nicméně vyzdvihl, že tento sport lze provozovat se psy různých plemen a velikostí, čehož jsme příkladem. Chuť bežet je to hlavní.

Bohužel druhý den hned cca 500m po startu Gana napadl pes, který šel před nás .. to mělo za následek, že při každém takovém předjetí pak psík zastavil a uskakoval do strany. Škoda. Měla jsem pocit, že bychom mohli zaběhnout lepší čas než první den v sobotu. Tímto jsme si ale naopak pohoršili. No co.. není důležité vyhrát, ale dobře se proběhnout. Navíc ihned po doběhu se mi hříšník strašně moc omlouval a zajímal se, zda jsme v pořádku atd.. no budiž mu to odpuštěno.

 

Otíkovi už krásně stojí ouška! Sice to chvíli trvalo, ale nakonec se dílo podařilo. V prvním kroku jsme je ostříhali pěkně na krátko, abychom je odlehčili. Potom jsme začali podávat ArtiCan na výstavbu chrupavek a pravé bylo nakonec potřeba na pár dní podlepit. Zato teď je to ten ejkrásnější krysák v širokém okolí :)

 

Několik slibovaných fotek té naší čokoládky přidávám do galerie.. Hezký den všem*

Vyhledávání

Německý pinč je středně velký hladkosrstý pes čtvercového rámce v barvě černé se znaky či červené (srnčí). Velmi živý, pozorný a temperamentní. Pro svou energickou a razantní povahu může vynikat v klasickém výcviku stejně jako v mnoha moderních psích sportech, např. agility, coursingu či canicrossu. Rozhodně však nesmí zahálet! Vyžaduje důsledného a klidného majitele, skutečného vůdce, který zvládne příval pinčích lumpáren a dá jeho neklidné mysli jasný řád a smysl. Nelze doporučit pro nezkušené či začínající pejskaře!!! Při správném vedení je však ideálním rodinným psem, výborným hlídačem, veselým společníkem a neúnavným průvodcem vaším životem.