NĚMECKÝ PINČ -GERMAN PINSCHER

Otto - míry a váhy

08.02.2011 11:08

Protože bych byla ráda viděla Oťase (vzhledem k jeho unikátnímu vzhledu) v pomocném krysařičím registru, sleduji bedlivě jeho růst a celkový vývoj. Již za pár dní oslaví své půlnarozeniny a to je dobrá příležitost k malé rekapitulaci. Výsledky jsou dobré, co se týče proporcí, ale už by se nemusel moc vytahovat :))) I když já si vždycky vybírala velké krysaříky a prostě se mi tyto typy líbí. Hrudníček je zatím menší, ale předpokládám, že je otázka budoucího vývinu a hlavně vyběhání. Takže jak to dopadlo?

 

Hmotnost  - 2,4 kg

Výška - 25 cm (!)

hloubka hrudníku - 12 cm (? možná ještě o něco méně)

Délka - 25 cm

Celková délka hlavy - 11 cm

z toho mozkovna - 5,5 cm

čenich - 4,5 cm

Šířka hlavy - 5,5 cm

 

Samozřejmě je to jen domácí odhad, i když jsem se snažila měřit přesně a opakovaně. S tou jeho huňatou srstí a živou povahou je to celkem oříšek :) ale žádný strach, do bonitace všechno nacvičíme :D

Vyhledávání

Německý pinč je středně velký hladkosrstý pes čtvercového rámce v barvě černé se znaky či červené (srnčí). Velmi živý, pozorný a temperamentní. Pro svou energickou a razantní povahu může vynikat v klasickém výcviku stejně jako v mnoha moderních psích sportech, např. agility, coursingu či canicrossu. Rozhodně však nesmí zahálet! Vyžaduje důsledného a klidného majitele, skutečného vůdce, který zvládne příval pinčích lumpáren a dá jeho neklidné mysli jasný řád a smysl. Nelze doporučit pro nezkušené či začínající pejskaře!!! Při správném vedení je však ideálním rodinným psem, výborným hlídačem, veselým společníkem a neúnavným průvodcem vaším životem.